SPEKTRUMARE AB DATASKYDDSPOLICY

 

Vår dataskyddspolicy beskriver hur dina personuppgifter samlas, används och delas när du besöker eller genomför ett köp på /se/ ”hemsidan”.

VILKEN INFORMATION SAMLAR VI?

När du besöker vår hemsida, samlar vi automatiskt in viss information om din enhet, webbläsare, IP-adress, tidszon och en del av de cookies som är installerade på din enhet. Utöver detta samlar vi information om vilka individuella sidor och kategorier du besöker på hemsidan, vilka termer du söker efter och hur du interagerar med hemsidan. Vi kallar detta för ”enhetsinformation”.

Vi samlar enhetsinformation genom följande verktyg och tekniker:

  • “Cookies” är små textfiler som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator eller annan enhet. Informationen i en cookie gör det möjligt att följa en användares surfande, och sparas endast som ett unikt nummer.
  • ”Log filer” sparar åtgärder som utförs på hemsidan, och samlar in information om IP-adress, webbläsare, nätverksleverantör, landnings/exit sidor samt datum och tidszon.
  • ”Web beacons”, ”tags” och ”pixlar” är elektroniska filer som används för att spara information om hur du surfar på hemsidan.

Utöver detta samlar vi viss information om dig när du genomför eller försöker genomföra ett köp på hemsidan, denna information inkluderar namn, faktureringsadress, leveransadress, betalmetod (kreditkort, e-mailadress och telefonnummer). Vi kallar detta för ”orderinformation”.

Observera att ”personuppgifter” inkluderar både enhetsinformation samt orderinformation enligt denna datakyddspolicy.

HUR ANVÄNDER VI INFORMATIONEN?

Vi använder orderinformationen för att kunna fullgöra avtalet om köp på hemsidan. För att kunna leverera en vara måste vi veta att den är betald och med vilken betalmetod. Utöver detta använder vi orderinformationen för att kommunicera med dig, granska våra order samt enligt dina preferenser förse dig med relevant information om erbjudanden kopplade till våra produkter.

Vi använder enhetsinformationen för att säkerställa vilken användare som besöker hemsidan (detta genom din IP-adress) samt att förbättra och optimera upplevelsen på hemsidan genom statistik om hur våra besökare interagerar med hemsidan. Vi använder även enhetsinformationen för att mäta hur våra kampanjer och marknadsföring har presterat.

VEM DELAR VI DIN INFORMATION MED?

Vi delar dina personuppgifter med tredje part för att hjälpa oss att använda informationen på rätt sätt. Vi använder Google Analytics för att hjälpa oss att förstå hur våra kunder använder hemsidan, du kan läsa mer om hur Google använder dina personuppgifter här: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Du kan också välja att avstå från Google Analytics genom att klicka här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Utöver detta kan vi också komma att behöva dela dina personuppgifter för att följa lag och regelverk, eller dela dina personuppgifter med myndigheter vid begäran från dem och om det är nödvändigt.

RIKTAD MARKNADSFÖRING

Som beskrivet ovan och om du godkänt det, använder vi dina personuppgifter för att förse dig med information om nyheter och erbjudanden som vi tror är av intresse för dig. Vi skickar ut denna information genom nyhetsbrev. Du kan när som helst tacka nej till detta genom att klicka på länken längst ned i mailet, eller genom att skriva till oss på admin@spektrumeye.com.

Du kan välja att avstå från riktad marknadsföring genom att klicka på länkarna nedan:

FACEBOOK – https://www.facebook.com/settings/?tab=ads

GOOGLE – https://www.google.com/settings/ads/anonymous

DINA RÄTTIGHETER HOS OSS

Om du är europeisk medborgare, har du rätt att få tillgång till vilka personuppgifter vi har om dig, be dem att bli rättade, uppdaterade eller borttagna. Om du vill göra detta, kontakta oss på admin@spektrumeye.com.

Om du är europeisk medborgare, observera även att vi använder dina personuppgifter för att fullfölja avtal om köp som vi har med dig, till exempel när du genomför en order på hemsidan.

SPARAD INFORMATION

När du genomför en order på hemsidan sparar vi din orderinformation för att uppfylla våra avtalsrättsliga förpliktelser eller andra lagliga förpliktelser enligt exempelvis konsumentköplagen eller bokföringslagen. Orderinformationen måste vi spara under en viss tid för att uppfylla ovanstående förpliktelser, vi kan därmed inte radera all din information omedelbart.

ÄNDRINGAR I HUR VI HANTERAR DIN INFORMATION

Om vår dataskyddspolicy ändras på ett betydande sätt så kommer vi att informera dig om det.

KONTAKTA OSS

För mer information om vår dataskyddspolicy, eller om du har några frågor så kan du kontakta oss via e-post på admin@spektrumeye.com.

SPEKTRUMARE AB

Kanalvägen 1A

194 61 Upplands Väsby

Sweden